fbpx

Očekujem da me svatko od polaznika nauči nešto novo – Vladimir Pavlinović, prof.kin.

Sportaš od malih nogu a danas vrhunski kondicijski trener i predavač na Fitnes učilištu u Splitu, Vladimir Pavlinović, prof. kin. Konkretan i kratak u odgovorima ali odgovorima nikad kraja. Svi polaznici učilišta u Splitu će potvrditi da je prof. Pavlinović bio točka na i. Bez želje da se hvali ima samo cilj prenijeti znanje i iskustvo na nove polaznike. Tko ga takvog ne bi za predavača poželio?! ?

1. Vlado, dugo godina si kondicijski trener mnogim sportašima raznih kategorija. Da li si to priželjkivao pri upisu na KIF ili je ta želja došla kasnije? Napiši malo podrobnije o svojoj trenerskoj karijeri?

Upis na Kineziološki fakultet u Splitu je došao kao normalni slijed događaja jer sam od prvog osnovne uvijek nešto trenirao. Najduže sam se zadržao na tenisu te potom taekwondou. Iskreno više se ni ne sjećam što sam priželjkivao prilikom upisa ali za vrijeme studija najviše sam se zainteresirao za kondicijsku pripremu te sam usmjerio osnovne kineziološke transformacije kod prof. Sekulića.
Već na drugoj godini faksa sam počeo raditi kao trener u taekwondo klubu i trenirao klince osnovnoškolskog uzrasta tako da mogu reći da moje trenersko iskustvo traje od 2002. godine. Nakon 6-7 godina počeo sam raditi kao kondicijski trener u istom klubu s natjecateljima na čelu sa sestrama Zaninović.
Zaposlenik sam Fitness centra Joker od otvaranja 2009. god. Od 2013. Lvl 1 CrossFit Trener, trener grupnog programa Functional Training Joker.
2014. odlazim u Ufa (Rusija) na pola godine da bi radio kao kondicijski trener u tenis klubu.
Nakon povratka 2015. u travnju nakon razgovora s Matijom, a na preporuku Ivane Bilan (hvala) se priključujem Fitnes učilištu.
U međuvremenu surađujem s brojnim sportašima i rekreativcima kojima pomažem da ostvare svoje ciljeve.

2. Koji su trenutni ciljevi sa sportašima koje treniraš?

Ciljevi sa sportašima koje treniram su različiti ali ono što je svima zajedničko je da žele biti što duže zdravi i spremni dovoljno da mogu zadovoljiti fizičke zahtjeve sporta kojim se bave kako bi na svojim borilištima bili što bolji te što duže trajali.
Profesionalni sportaš je onaj kojemu se sav napor i vrijeme uloženo na treninzima financijski isplati da može živjeti od sporta kojim se bavi (i da dovoljno zaradi da može platiti trenere, fizioterapeute itd).

3. Što je za tebe profesionalni trener?

Profesionalni (kondicijski) trener je na prvom mjestu osoba koja je rijetko doma. ?

Osoba koja posjeduje dovoljno znanja da se upusti u avanturu pripremanja sportaša za vrhunsku izvedbu, spremna da nadograđuje i podijeli svoje znanje iz dana u dan, koja zna dati dobar savjet u svakom trenutku.

4. Vratimo se u fitnes. Da li misliš da je teško trenerima koji rade sa sportašima, odjednom se prebaciti na trening s rekreativcima?

Trenerima koji rade sa sportašima ne bi trebao biti problem prebacivanja na trening s rekreativcima ako vode evidenciju treninga te imaju plan i program za neki ciklus.

5. Prošle godine si se pridružio timu predavača na Fitnes učilištu. Kakva su tvoja iskustva?

Moja iskustva kao predavača su dobra i pozitivna. Polaznici su zainteresirani i željni znanja, spremni postavljati pitanja unedogled i većina je spremna na daljnje usavršavanje. Dolaze s iskustvom jer su uglavnom bivši ili aktivni sportaši te već rade kao treneri i na predavanjima saznaju koliko zapravo znaju ili ne znaju o struci kojom se bave.

6. Što očekuješ od nove generacije?

Od nove generacije očekujem da me svatko od polaznika nauči nešto novo te da postavljaju što zanimljivija pitanja na koja možemo zajedno tražiti odgovore.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi

  • Mjesečnica, poznata i kao menstruacija, predstavlja prirodni ciklus s kojim se žene susreću svakog mjeseca. Za mnoge od nas, ovo je vrijeme obilježeno...

  • rema ACSM-u (2), funkcionalni fitnes definiran je kao oblik treninga koji koristi jakost za unaprjeđenje ravnoteže, koordinacije, proizvodnje sile, sn...

  • Bol je evolucijsko nasljeđe koje ima za funkciju da nas upozori na nered u sustavu. Slično kao i lampica na autu koja odjednom zasvijetli. Bol je ne...