fbpx

“Pohađanje Fitnes učilišta najbolje mi je i najdraže iskustvo ikad!” Aleksandra Milinković

Alex Milinković svakim nas danom zabavlja i motivira odličnom glazbom u showu “Maraton hitova” na radiju Enter Zagreb. U njenom užurbanom životu sport i rekreacija preuzimaju ulogu meditacije, a ljubav prema fitnesu nedavno je okrunila diplomom Fitnes učilišta.

1. Mnogi te slušaju u tvom showu svakim radnim danom na radiju Enter Zagreb, ali možda ne znaju da si sportašica od malih nogu i zaljubljenica u fitnes. Možeš li s nama podijeliti kako je tekao tvoj put od atletike, preko novinarstva pa sve do Fitnes učilišta?

Oni najveći obožavatelji Entera znaju da sam strastvena sportašica jer svaki dan u eteru brbljam o tome. Moja sportska priča krenula je još u osnovnoj školi jer dolazim iz sportske obitelji pa je nekako bilo prirodno da i ja krenem trenirati. S 10 godina sam upisala atletiku za koju dan danas kažem da je najljepši sport na svijetu. Trčala sam kratke pruge od 400 do 800 metara. Paralelno s atletskom krenula je i moja novinarska priča. Znala sam da jednog dana želim imati svoj show na radiju ili TV-u pa nakon završene gimnazije nisam previše razmišljala kad je u pitanju fakultet te sam upisala novinarstvo. Na faksu nažalost nisam imala previše vremena za atletiku, ali sama sebi sam obećala da ću se nastaviti baviti sportom rekreativno jer ipak je to moja meditacija u pokretu. Kad sam završila novinarstvo jako sam brzo zaplivala u radijskim vodama, već četiri godine radim kao radijska voditeljica na radiju Enter Zagreb. Upravo jedan radijski kolega mi je rekao za Fitnes učilište, nakon čega sam pomislila da je vrijeme da svoje sportsko znanje dignem za stepenicu više. Sljedeći dan sam se javila Vama i evo par mjeseci kasnije imam diplomu na polici. ?

 2. Kako najčešće izgledaju tvoji treninzi? U čemu si se sve okušala i postoji li još nešto što bi možda voljela isprobati?

Moj trening ovisi o tome kako se taj dan osjećam, koliko slobodnog vremena imam i koliko sam umorna. Uvijek slušam svoje tijelo, čak si znam priuštiti i po nekoliko dana netreniranja ako se ne osjećam najbolje jer mi posao nekad zna biti stresan i naporan. Obično kombiniram trčanje na savskom nasipu, boks kojeg obožavam i teretanu gdje si sama radim treninge. S obzirom na to da sam blizanac u horoskopu sve mi brzo dosadi, volim nove stvari tako da ću sigurno ubaciti neki novi sport u svoj raspored. Možda sportsko penjanje, pilates, tenis….

3. Svojim showom „Maraton hitova“ uvjerila si nas da voliš glazbu i da znaš prepoznati prave hitove. Uz kakvu glazbu ti treniraš? Postoji li neki izvođač ili žanr koji te posebno motivira za dodatni kilometar, sklek, čučanj, udarac ili što već u tom trenutku radiš?

Ja živim za glazbu čak sam završila i glazbenu školu. Budim se i odmah stišćem play, radim i slušam glazbu, vozim i slušam radio, a najviše mi trebaju dobri hitovi u ušima kad treniram. Na sportskom terenu uvijek imam slušalice to je moj zaštitni znak. Velika sam obožavateljica starog rnb-a, hip hopa, trapa i rapa. To su ritmovi uz koje često rušim osobne rekorde. ?

 4. Kako ti se svidjela edukacija na Fitnes učilištu? Jesi li zadovoljna količinom pruženog znanja i kako se to uklopilo u tvoje do tada stečeno znanje i iskustvo?

Iako mi je zbog posla nekad bilo naporno pripremati kolokvije, ispite, ići na predavanja i praksu moram reći da mi je pohađanje Fitnes učilišta najbolje i najdraže iskustvo ikad! Upoznala sam predivne ljude, uživala u predavanjima i stvorila jako dobru podlogu za neke nove edukacije. Ono što sam naučila da treba uvijek raditi na sebi i da je fitnes nešto što nikad ne možeš naučiti do kraja. Čim sam dobila diplomu naručila sam hrpu knjiga o teretani i slobodno vrijeme iskorištavam tako da čitam i otkrivam nove stvari vezane za vježbanje.

5. Jesi li se već okušala u ulozi instruktora? Misliš li da ćeš u svoj raspored nekada uspjeti „ubaciti“ još i instruktorski posao?

Nažalost radio mi ne dopušta da se u potpunosti posvetim instruktorskom poslu, ali jednog dana ću sigurno malo ozbiljnije zagristi. Za sad imam jednog klijenta kojeg treniram. On mi služi kao kompas, trenirajući njega shvaćam koliko sam toga naučila i koliko toga još trebam naučiti. Moram reći da iskreno uživam u tome jer jednostavno obožavam motivirati i educirati ljude kako da pravilno izvode vježbe.

6. Za kraj, možeš li s nama podijeliti neke od svojih planova? Gdje se vidiš u budućnosti, što bi te posebno veselilo i što te najviše motivira za ustrajanje u redovnom treningu i održavanju izvrsne tjelesne spreme?

Plan je spojiti moju ljubav prema medijima i fitnesu u jedno. Plan je kroz društvene mreže inspirirati druge ljude da shvaćaju sport kao način života, kao svoju meditaciju. Da ne treniraju zbog dva tjedna na plaži nego da treniraju zbog sebe i svog zdravlja. Isto tako planiram se i dalje educirati i krenuti u smjeru prehrane jer o njoj znam najmanje. U održavanju tjelesne forme najviše me motiviraju ciljevi koje sam zacrtala. Obožavam izazivati samu sebe. Konkretno ove godine ću istrčati minimalno jedan polumaraton i to s vremenom na koje ću biti ponosna, a to znači da će se kilometar trčati oko i ispod 5 minuta, sve ostalo ne priznajem ?

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Karmen Korda

Karmen Korda, mag. paed. soc.

Magistra socijalne pedagogije i bivša polaznica Fitnes učilišta, instruktor grupnog fitnesa uz glazbu. Po završetku fakulteta dolazi na Fitnes učilište kao stručni suradnik i spaja socijalnu pedagogiju kao primarnu struku s fitnesom. Naglasak stavlja na važnost zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti na sve aspekte ljudskog bića- biološki, psihološki i sociološki te naglašava važnost odnosa i pristupa instruktora i ostalih stručnjaka prema vježbačima/klijentima. Također, iskustvo stječe i u vođenju različitih grupnih programa.

Povezani blogovi