fbpx

Polaznici, i dalje vas pratimo! 2. DIO

Prošli tjedan prisjetili smo se tri polaznika koja smo već intervjuirali i koja su se svojim pričama posebno istaknula. Ovaj tjedan donosimo još tri takva polaznika koji vas, vjerujemo, mogu motivirati za stalni rast i napredak te uvjeriti kako se uz trud i ljubav prema onome što radimo može postići veliki uspjeh. O kome je riječ pročitajte u daljnjem tekstu:

1. Energična Martina Presečan primjer je kako se u vlastitoj zajednici može proaktivno djelovati te da se pozitivnom energijom, upornošću i stalnim obrazovanjem i usavršavanjem mogu napraviti čuda. Prvi povratku u svoje rodno mjesto uočila je nedostatak rekreativnih sadržaja i odmah se bacila na posao. Osnovala je centar u kojem pokušava objediniti sva područja grupnog fitnesa, a odaziv je i više nego odličan. Kako je ples njena prva ljubav tako je upravo on dominantan u centru. Ples kao oblik rekreacije njeguje u dvije velike grupe za djecu predškolskog i školskog uzrasta, a uz to vodi i plesnu grupu za odrasle pa sve grupe nastupaju na različitim događanjima u zajednici. Ponosna je na svoju ulogu promoviranja zdravog, kvalitetnog i aktivnog života, a posebno što ima priliku te vrijednosti usađivati djeci od malih nogu!

Što se promijenilo od tada Martina?

“U posljednje dvije godine sam završila još jednu edukaciju na Fitnes učilištu, upisala sam školu za nutricionizam i posvećena sam proučavanju istog.
Pišem nutri blog i savjete za treninge za Top Sport. Radila sam na eventima za Nike i Reebok. Kuham i stvaram gluten free, paleo recepte na svakodnevnoj bazi.
I jako sam sretna što sam s trenutnom kondicijom bez specifične pripreme uspjela istrčati 17km na Wings for life utrci.”

2. Tomislav Vukoja do fitnesa je došao nekim, rekli bismo, “uobičajenim” putem. Rukometom se bavio jako dugo, a uz to se počeo baviti brdskim biciklizmom. Prilikom pada na jednoj utrci zadobio je ozljedu koja ga je silom prilika odvela u drugom smjeru- fitnesu. Tada je upisao Fitnes učilište gdje se istaknuo kao odličan polaznik, a kasnije i kao volonter na I. Kongresu Fitnes učilišta.

Edukacijom je bio veoma zadovoljan te je odlučio upisati i program usavršavanja za osobnog i kondicijskog trenera. Samim svojim planom i ciljevima želi potaknuti ljude na zdraviji način života, pokrenuti ih u bilo kojem smjeru aktivnosti. Smatra kako umjerena tjelesna aktivnost nekoliko puta tjedno u trajanju barem trideset minuta pozitivno utječe na zdravlje, smanjuje posljedice stresa i poboljšava raspoloženje te sprječava nastanak brojnih kroničnih nezaraznih bolesti s kojima sve više populacije ima problema.

Što se promjenilo kod Tomislava od njegovog intervjua? Evo što nam je rekao:

“Promijenilo se to da sam odlučio izaći 2016. godine na državno prvenstvo u powerliftingu i postao juniorski državni prvak. Da ne bude da samo na treninzima dižem ozbiljne kilaže, išao sam se okušati među ljude koji to rade najbolje i postao sam najbolji.

U poslovnom planu je bilo jako puno promjena i prilika. Neke od njih uključuju rad s profesionalnim sportašima rukometašima, košarkašima, mma borcima (našim reprezentativcima), a isto tako imam puno zadovoljnih rekreativaca iza mene kojima sam pomogao u promjeni životnog stila, što je rezultiralo skidanjem po 40 kg.

San mi je bio otvoriti neki sportski centar u svom gradu. To se polako bliži, al u Zagrebu.

Što se tiče znanja, sad i prije 2 god je ogromna razlika. Koliko god mislimo da znamo, zapravo učimo iz dana u dan. Shvatio sam da je znanje dobiveno iskustvom iz prakse vrlo vrijedno i da se nekad ne treba previše voditi određenim teorijama.”

3. Prije gotovo dvije godine objavili smo intervju s našom bivšom polaznicom Martinom Boščić koju sigurno bolje znate pod imenom Martina Boss. Martina je pravi primjer kako se trudom, strasti i pametnim potezima može napraviti mnogo. Teško da se interesirate za fitnes, a da za nju niste čuli.

U prvom intervjuu rekla nam je kako je u svijet fitnesa ušla bez velikih očekivanja i iz mjeseca u mjesec primijetila promjene na sebi što ju je oduševilo. Stvaranje vlastitog brenda počelo je dijeljenjem sadržaja vježbi i prehrane na društvenim mrežama. Ubrzo ju je publika prepoznala i prihvatila kao savjetnika u području ljepote, zdravlja i fitnesa. U vrijeme prvog intervjua njen Instagram profil pratilo je 35000 pratitelja, a danas je taj broj trostruko viši!

Odlučili smo pitati Martinu što se sve izdogađalo u protekle dvije godine, kako je postigla tako zadivljujuć uspjeh, što ju motivira, kako se nosi sa svim izazovima koji dolaze s tolikim povećanjem posla i koja su njezina očekivanja za nadolazeći period: 

“Od našeg posljednjeg intervjua, dosta se stvari promijenilo osim jedne – i dalje u svaki trening (svoj ili s klijentima) idem s velikom ljubavlju. Za razliku od mojih početaka na društvenim mrežama koji nisu bili planirani, za trostruko veći broj pratitelja (108 000 na Instagramu) sada je zaslužan moj uloženi trud. Trudim se imati kvalitetan sadržaj na fotografijama i ispod njih (tekstovi koje pišem), redovito obavještavam pratitelje što radim te i dalje savjetujem i motiviram za zdraviji način života. Poslovne ponude samo pljušte, a ove sam godine proglašena i najutjecajnijom fitness influencericom u Hrvatskoj po glasovima publike i žirija ?

Za koji mjesec stiže i nova diploma, ona iz studija odnosa s javnostima i tome se jako veselim! Web stranica je u izradi i za koji tjedan će biti vidljiva svima. Uskoro dolaze u prodaju i moji rekviziti za vježbanje. Kao što vidite puna sam planova i novosti, što znači da je motivacija na nivou!

Veselim se svemu što dolazi, iako još ni sama ne znam što je to točno ali baš je u tome čar.., pratimo se i dalje i saznat ćemo :)”

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Karmen Korda

Karmen Korda, mag. paed. soc.

Magistra socijalne pedagogije i bivša polaznica Fitnes učilišta, instruktor grupnog fitnesa uz glazbu. Po završetku fakulteta dolazi na Fitnes učilište kao stručni suradnik i spaja socijalnu pedagogiju kao primarnu struku s fitnesom. Naglasak stavlja na važnost zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti na sve aspekte ljudskog bića- biološki, psihološki i sociološki te naglašava važnost odnosa i pristupa instruktora i ostalih stručnjaka prema vježbačima/klijentima. Također, iskustvo stječe i u vođenju različitih grupnih programa.

Povezani blogovi

  • rema ACSM-u (2), funkcionalni fitnes definiran je kao oblik treninga koji koristi jakost za unaprjeđenje ravnoteže, koordinacije, proizvodnje sile, sn...

  • Bol je evolucijsko nasljeđe koje ima za funkciju da nas upozori na nered u sustavu. Slično kao i lampica na autu koja odjednom zasvijetli. Bol je ne...

  • Prekomjerna tjelesna težina i pretilost karakterizirani su visokim postotkom masne mase u odnosu na nemasnu masu te su povezani s velikim brojem kroni...