fbpx

“Temeljni obrasci su zakon” – Tomislav Biščan

Predavač na 5. Kongresu Fitnes učilišta, predavač na Fitnes učilištu, kineziolog, trener i vlasnik Training Spota Tomislav Bišćan u današnjem intervjuu podijelio je s nama velike vijesti! U uvijek ugodnom razgovoru, Tomislav nam je između ostalog rekao o čemu će pričati ove godine na svojoj radionici, o odnosu s klijentima, motivaciji, poslu. Pročitajte naš intervju, prijavite se i vidimo se na 5. Kongresu Fitnes učilišta 🙂 !

1. Tomislave, imaš veliko i dugogodišnje iskustvo u vođenju treninga, mijenjaju li se trendovi kod tvojih vježbača? Što ljudi danas žele?

Iako se trendovi mijenjaju, i ljudi, naravno, traže novo i suvremeno, nekako se uvijek vraćamo na osnove. Temeljni obrasci su zakon. Možemo se mi igrati s novitetima, ali što je funkcioniralo prije 50 godina, funkcionira i danas. Što su usluge tiče, tu su noviteti prijeko potrebni.

2. Vlasnik si Training Spot centra, što ima novo u centru i koja je tvoja nit vodilja?

Jesam ? Upravo smo u procesu otvaranja velikog centra na preko 300m2. To mi oduzima veliki dio pažnje i energije jer mora biti onako kako sam zamislio, naravno. Ali me također motivira za još bolji rad i daje vjetar u leđa. Planiramo neke nove projekte, ali o tome uskoro. Usprkos tome, nit vodilja ostaje ista; rad u malim grupama sa individualiziranim programima za svakog klijenta. #bettermovement4betterlife.

p.s. 28.12. je party otvorenja, vidimo se tamo ?

3. Koji su tvoji načini motivacije klijenata?

Što se motivacije tiče, tu sam da educiram. Objasniti klijentu zašto je vježbanje dugoročno dobra investicija glavni je cilj. Iako je to težak zadatak, jednom kada shvate, njihova motivacija je zagarantirana. Ekstrinzični poticaji mogu te izvući na težak dan, ali intrinzična motivacija osnova je svega.

4. Na 5. Kongresu Fitnes učilišta voditi ćeš radionicu s naslovom: „ Snaga i pliometrija u fitnesu, što tvoji polaznici mogu očekivati na toj radionici?

Snaga je bitna motorička sposobnosti. Nekako se smatra kako je potrebna samo sportašima. Međutim svaki čovjek može osjetiti benefite eksplozivnih svojstava. Bitno je samo da treneri znaju točno zašto, kada i kako implementirati pojedine elemente u svoj program rada, prilagođen generalnoj populaciji. O tome ću pričati na kongresu. Vidimo se?

Autor intervjua

Aneta Armano Perak, mag. cin.

Magistra kineziologije, studirala na  Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, usmjerila skijanje, pronašla se u području edukacije i obrazovanja i promociji zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti. Iskustvo rada stjecala je kroz više godina kao trenerica sportskog penjanja te učiteljica skijanja, kako mlađih uzrasta i adolescenata tako i  djece s dijagnozama poput Downovog sindroma, ADHD- a i autizma, anoreksije, i kao trenerica u školi trčanja. Zanimanje za područje napretka edukacije i znanstveni rad oduvijek ju je privlačio, a postala je dio FIEP New Leaders grupe na poziv i time dobila priliku predstaviti sebe i svoj rad u Luxembourgu 2017. godine.  

Vikendom je u pravilu na Bikčevićevoj pa se veseli vidjeti vas gore!

Povezani blogovi