fbpx

Vedra Regul – Instruktorica Pilatesa

Vedra je instruktorica Pilatesa i Tribal Fusion Bellydance stila te profesorica njemačkog jezika i sociologije. Završila je školu suvremenog plesa Ane Maletić. U treninzima kombinira preciznost u izvedbi sa zaigranim plesnim duhom.

1. Što Vas je privuklo u Pilatesu?

Privukla me njegova strogoća, učenje detalja i osoba koja ga na učilištu predaje, Asja Petersen, svojom strašću za preciznim i sigurnim izvođenjem vježbi. Učenje Pilatesa podrazumijeva usvajanje jednog širokog koncepta koji, jednom naučen, daje uvid u svaku vrstu kretanja ljudskog tijela u bilo kojim okolnostima. Rezultati vježbanja su primjetni vrlo brzo, a i savršeno se podudaraju s formiranjem plesačkog tijela.

2. Ukratko nam recite kako je Vama bilo na Fitnes učilištu? Jeste li već tijekom nastave mogli primijeniti to znanje u vođenju treninga?

Tko god želi upisati učilište trebao bi obavijestiti svoje učenike i klijente da slijedi nekoliko mjeseci inkorporiranja novih informacija u treninge te da će se neke vježbe izmijeniti radi novih saznanja. S prvim danom nastave sam znanje mogla malo po malo integrirati u treninge. Počevši od anatomije, pa sve do metodike koncipiranja treninga.

3. Pronalazite li se više u plesu ili kao instruktorica Pilatesa?

Kao instruktorica Pilatesa imam puno više iskustva u predavanju. U treningu često kombiniram razne pokrete iz baleta usvojene u srednjoj plesnoj školi. Pravilno izvedeni trening Pilatesa trebala bi biti neizostavna baza svakog plesnog treninga, a neki elementi plesa, ako su dobro ukomponirani, udišu život i radost u bilo koji funkcionalni trening.

4. Usavršavate li se i dalje?

Naravno, ali nakon svakog perioda obrazovanja si omogućim period u kojem proučavam dobiveno znanje. Pojam usavršavanja za mene podrazumijeva i vrlo pažljiv odabir izvora informacija.

5. Kako pronalazite motivaciju za treninge?

Najčešće u tome što su to sati u kojima sam potpuno fokusirana na jedan drugi svijet, ali i u osjećaju da moj trud rezultira poboljšanjem kvalitete života mojih učenica ili pozitivnijim poimanjem sebe. Najveći užitak je od polaznika čuti da se osjećaju lakše, odmornije i sretnije otkada treniraju. Ili kada vidim svoju učenicu koju sam kao dijete podučavala prve plesne korake kako napreduje i pleše u kazalištu.

6. Koji su Vaši planovi za dalje?

U planu mi je voditi sate Pilatesa i plesa u vodećim studijima u Zagrebu (Studio Petersen), čemu je obrazovanje Učilišta uvelike doprinijelo. Spremam se i na poziv profesorice u nekoj od zagrebačkih škola, u nadi da će škole prepoznati da se i obrazovanje o pokretu može odvijati u školi kroz praktična znanja o kralješnici i osnovnim vježbama kao pomoći pri učenju i redukciji stresa.

Kako izgleda Tribal Fusion Bellydance možete vidjeti na Vedrinom nastupu na Infusion Emporium festivalu u Engleskoj.

Kontakt:

mail: [email protected]

facebook: www.facebook.com/Tribal-Bastet-Croatia

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi