fbpx

“Zbog zdravstvenih razloga sam krenula s vježbanjem i zdravom prehranom te se sve to pretvorilo u način života, što je kasnije donijelo odlične poslovne prilike. ” – Martina Boščić

Martina Boščić nosi titulu najutjecajnije fitness osobe u Hrvatskoj, a druga nagrada koju je dobila ove godine je nagrada “struke”. Kako provodi svoje slobodno vrijeme, kako pristupa svojim klijentima i o čemu će pričati na našem 5. kongresu saznajte u našem intervjuu.

Vidimo se 31.1. i 1.2.2020. godine na 5. Kongresu Fitnes učilišta!

1. Martina, dvije godine zaredom dobila si nagradu za najutjecajniju fitnes osobu u Hrvatskoj, kako je sve uopće krenulo?

Krenulo je vrlo spontano i “prirodno”. Zbog zdravstvenih razloga sam krenula s vježbanjem i zdravom prehranom te se sve to pretvorilo u način života, što je kasnije donijelo odlične poslovne prilike. Objavljujući fotke iz teretane, videe i neke edukacijske tekstove vezane uz fitness, publika se počela skupljati i zanimati za sve što i kako radim. Titulu najutjecajnije fitness osobe u Hrvatskoj uzimam vrlo ozbiljno jer su to glasovi publike koja je meni najbitnija, a druga nagrada koju sam dobila ove godine je nagrada “struke”. To je uvijek posebno lijep osjećaj kada ste podržani s obje strane.

2. Koliko imaš vremena za sebe, kako ga voliš najviše iskoristiti?

Nekada više, nekada manje, no uvijek se trudim kroz tjedan napraviti par sitnica koje me vesele, a nisu vezane uz posao. Npr. pogledati dobar film ili pročitati par stranica knjige koju razvlačim već mjesecima. Večera sa svojim curama i sl. Treninzi su naravno moj najveći gušt i vrijeme samo za mene 🙂

3. Instruktorica si fitnesa, što misliš što je ljudima bitno kada ih netko vodi u procesu promjene, što nastojiš prenijeti svojim klijentima?

Govoreći iz iskustva što se privatnih treninga tiče, ali i online razgovora s klijentima, važno im je da treninzi budu zanimljivi i da neke njihove želje budu saslušane (sitnice poput toga da im se ne daje često vježba koju oni baš ne vole raditi). Žele motivaciju, ali i iskrenost kada je riječ o njihovom napretku. Osim motivacije, nastojim prenijeti i znanje koje će moći upotrijebiti u svom samostalnom daljnjem radu.

4.Ove godine predavač si na 5. Kongresu Fitnes učilišta, pričati češ o online treninzima. Što nam možeš reći tom novijem pristupu i programu iz svog iskustva i prakse. Na što treba pripaziti?

Online način rada definitivno je budućnost kojoj će se većina trenera prikloniti u želji da se za njih više pročuje- od toga tko su oni, zašto se bave time i što imaju za reći i pokazati široj publici, a ne samo manjoj skupini ljudi s kojima rade uživo. Online način rada ima svojih prednosti, ali i mana. O tome ću govoriti na 5. Kongresu Fitnes učilišta.

Autor intervjua

Aneta Armano Perak, mag. cin.

Magistra kineziologije, studirala na  Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, usmjerila skijanje, pronašla se u području edukacije i obrazovanja i promociji zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti. Iskustvo rada stjecala je kroz više godina kao trenerica sportskog penjanja te učiteljica skijanja, kako mlađih uzrasta i adolescenata tako i  djece s dijagnozama poput Downovog sindroma, ADHD- a i autizma, anoreksije, i kao trenerica u školi trčanja. Zanimanje za područje napretka edukacije i znanstveni rad oduvijek ju je privlačio, a postala je dio FIEP New Leaders grupe na poziv i time dobila priliku predstaviti sebe i svoj rad u Luxembourgu 2017. godine.  

Vikendom je u pravilu na Bikčevićevoj pa se veseli vidjeti vas gore!

Povezani blogovi