fbpx

Fitnes mi je u početku bio ispušni ventil, a sada je neizostavni dio dnevne rutine! Ines Tortić

Ines Tortić, magistra politologije, još je jedan dokaz kako se osoba ne mora opredijeliti za samo jedno zanimanje u životu. Kako je izgledao njezin put do Fitnes učilišta (na kojem nam je pokazala svoju predanost i izvrsnost) i u kojem smjeru je krenula njezina životna putanja po završetku edukacije, pročitajte u intervjuu.

1. Magistra politologije koja se pronašla u fitnesu. Bila si izvrsna i svestrana studentica, kako se fitnes uklopio u tvoj životni stil i obveze?
Istina, dvije naočigled potpuno nespojive stvari, meni su dale dobitnu kombinaciju. U početku, fitnes mi je bio ispušni ventil za sav stres oko učenja i rokova na fakultetu, a sada mi je postao normalan dio rutine koji se ponekad obavlja prije odlaska na posao ili nakon, ovisno o obvezama koje donosi dan.

2. Prije upisa na Fitnes učilište uvidjela si koje benefite tjelesno vježbanje donosi pojedincu za tjelesno i mentalno zdravlje. Koja su bila tvoja očekivanja od edukacije na Fitnes učilištu? Kako si se odlučila baš za program osposobljavanja za instruktora grupnog fitnesa uz glazbu?
Edukacija na Fitnes učilištu ispunila je sva moja očekivanja i sa sigurnošću mogu reći da mi je to jedan od najboljih i najdražih poteza u životu – preporučujem ga svima!
Iako sam doslovno tamo došla kao „outsider“, s obzirom na to da nisam imala toliko godina iskustva provedenih u teretani ili na grupnim programima kao ostali moji kolege, mogu reći da sam se dosta dobro snašla, jer sam uz diplomu dobila i „Certificate of excellence“ zahvaljujući odličnim profesorima koji su nam iz vikenda u vikend nesebično i s velikim strpljenjem prenosili svoje stečeno znanje.
Završetkom edukacije dobila sam odgovore na sva svoja pitanja vezana uz fitnes, naučila mnogo toga, polako počela povezivati teoriju i praksu te stekla nove prijatelje tj. buduće kolege i kolegice instruktore fitnesa koje jedva čekam opet vidjeti na nekoj novoj edukaciji ili usavršavanju.

Odlučila sam se za program osposobljavanja za instruktora grupnog fitnesa uz glazbu jer sam gledala po samoj sebi, uvijek je ljepše vježbati u dvoje, pošto jedan drugoga potičemo da iz sebe izvučemo ono najbolje, a i opet u nama se automatski budi onaj natjecateljski nagon (koji je, po meni, jako koristan, iako to većina ne želi priznati).

3. Sada kao instruktorica grupnog fitnesa uz glazbu vodiš programe vježbanja. Kako si se snašla u toj novoj ulozi?
Tako je! Odnedavno sam počela voditi svoje grupne treninge i mogu reći kako uživam u svakom trenutku. Jedva sam čekala primiti diplomu u ruke i započeti s treninzima i vođenjem svoje grupe vježbača. Ovim ih putem moram pohvaliti jer sa smiješkom na licu i bez pogovora izvode sve moje vježbe tj. „zahtjeve“ bez obzira koliki im je broj ponavljanja ili serija zadan, a čak sam ih uspjela nagovoriti i na zajedničku sliku. ☺

4. Koji oblici treninga ti se posebno sviđaju i u kojima najviše uživaš kao voditelj?
Osobno se najviše volim pošteno „izmučiti“ treningom visokog intenziteta, jer nema ljepšeg osjećaja od onog zadovoljstva i samopouzdanja koje dobiješ kada nakon napornog radnog dana odradiš težak trening. Moji vježbači, pak, pretežno prolaze aerobno-anaerobne treninge – visokog i niskog intenziteta, ali samo polako i postepeno, jer smo tek na početku našeg zajedničkog fitnes putovanja.

5. Kako si sama uvidjela važnost redovnog vježbanja na vlastitom primjeru, prenosiš li to i na svoje vježbače i okolinu općenito?
Mislim da širim važnost vježbanja u svojoj okolini posebice u svojoj obitelji i među prijateljima. Polagano se svi okreću prema zdravoj prehrani, dijelimo recepte, iako si naravno svi dopustimo koji „cheat day“.
U današnje vrijeme važno je baviti se bilo kojim oblikom aktivnosti. Naglasak bi se trebao staviti na mlade kako bi se poboljšalo njihovo zdravlje i naravno kako bi ih se barem na 45 minuta odmaknulo od pametnih telefona.

6. Možeš li s nama podijeliti neke svoje planove za budućnost? U kojem smjeru vidiš svoj profesionalni i osobni napredak i usavršavanje?
Mi, instruktori, ne bi smjeli stati na ovoj edukaciji već bi se konstantno trebali usavršavati kako bi mogli pratiti sve trendove današnjice, naravno, ako želimo zadržati klijente. Stoga, čim ulovim vremena i malo zaradim, planiram upisati program usavršavanja za Osobnog trenera i, tko zna, možda jednom otvorim svoj Fitness centar. Zato držite fige i vidimo se uskoro! ☺

Ukoliko želite kontaktirati Ines, to možete učiniti putem dolje navedenih kontakata:
Mob: 091 940 8313
E-mail: [email protected]
Instagram: @tortica13

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Karmen Korda

Karmen Korda, mag. paed. soc.

Magistra socijalne pedagogije i bivša polaznica Fitnes učilišta, instruktor grupnog fitnesa uz glazbu. Po završetku fakulteta dolazi na Fitnes učilište kao stručni suradnik i spaja socijalnu pedagogiju kao primarnu struku s fitnesom. Naglasak stavlja na važnost zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti na sve aspekte ljudskog bića- biološki, psihološki i sociološki te naglašava važnost odnosa i pristupa instruktora i ostalih stručnjaka prema vježbačima/klijentima. Također, iskustvo stječe i u vođenju različitih grupnih programa.

Povezani blogovi