fbpx

Inicijalni upitnik – besplatni primjerak

Kao se navodi i u samom nazivu, kod „osobnog treninga“ cilj je prilagoditi trening klijentovom stanju i mogućnostima.
Navedeno nas upućuje da je potrebno odraditi dijagnostiku fitnes komponenata te prikupiti informacije o klijentovim navikama, ciljevima i radnome okruženju (vrsti posla i količini stresa) kako bi adekvatno mogli prilagoditi trenažne aktivnosti.

U ovome blogu prikazujemo vam jedan tip upitnika koji vam može poslužiti za lakše inicijalno prikupljanje podataka o vašem klijentu prije početka trenažnom procesa.
Upitnik je pripremio Matija Dunaj, prof. i koristio ga je u dugogodišnjem radu.
Ideja upitnika je da kroz 10-ak minuta prikupite osnovne informacije prije početka treninga te da, nakon provedene dijagnostike, utvrdite jače i slabije točke klijentovog životnog stila te da na temelju toga krenete zajedno u izgradnju trenažnog plana i promjene životnog stila.

Besplatni primjer upitnika možete preuzeti klikom na LINK.

U prvome dijelu upitnika su pitanja iz poznatog PAR-Q zdravstvenog upitnika kako bi procijenili eventualne zdravstvene rizike prije uključivanja u trening.
Daljnja pitanja su usmjerena na dosadašnje trenažno iskustvo, prehrambene navike te životni stil.

Nakon analize odgovora, važno je napomenuti da bi promjene trebale biti postepene (1 do 2 navike tjedno) kako bi osoba mogla prilagoditi svoje obaveze novonastaloj situaciji te kako bi imala potrebno vrijeme za prilagodbu.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Filip Sabol

dr. sc. Filip Sabol

Magistrirao je 2017. (s usmjerenjem kondicijska priprema sportaša), a 2020. godine doktorirao na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Autor je utjecajnih znanstvenih i stručnih radova. Aktivno sudjeluje na velikom broju konferencija te usavršavanja i radionica u području kineziologije. Filip ima višegodišnje iskustvo u vođenju individualnih i grupnih treninga te je koordinator edukacije i dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2017. godine.

Povezani blogovi