fbpx

“Ne želim sad stati i reći to je to, ne, vidimo se i do godine!” Maja Šimrak

Maja Šimrak je bivša polaznica, sada već, dva programa edukacije. Ova instruktorica fitnesa u teretani i Pilatesa živi i radi u Dubrovniku, česti gosti su joj strani državljani, a svaki slobodan trenutak provodi na svom biciklu s kojim nerijetko ”potegne” do Jastrebarskog, gdje je inaće rodom. Više o Maji i njenoj odluci da sigurno neće stati ni nakon ove edukacije, pročitajte u nastavku.

1. Majo oduvijek si u sportu, moj prvi susret s tobom je bio u jednom malom fitnes centru u Jastrebarskom dok smo se kao instruktorice mimoilazile, ipak završila si ekonomski fakultet. No, kako kažeš, sve je došlo na svoje. Radiš kao instruktor i uživaš na otvorenom u svoje slobodno vrijeme ali u Dubrovniku. Kako se to sve izdogađalo?

Moja hrana, moj lijek, moje sve! Živim sport, moj stil života od ranog djetinjstva i mogu reći da ne mogu bez njega. Od desete godine kada sam se počela aktivno baviti sportom pa sve do dana današnjeg ta ljubav je nerazdvojiva. Zato i nakon završenog studija ekonomije, ja još uvijek dajem prednost dvorani pred uredom. ?

U fitnesu sam oko petnaest godina. Moj prvi odlazak u teretanu, moj prvi susret s grupnim satima i to je bilo to! ? To me je i odvelo na more, posao sportskog animatora. Ljeti sam radila na moru, a zimi studirala i vodila grupne sate u Jaski, gdje smo i dijelile dvoranu.

2. Razvukao mi se veliki osmijeh na licu kad sam te vidjela u Splitu na prvom danu nastave. Nisam te vidjela godinama. Tada si počinjala svoju edukaciju za instruktoricu fitnesa u teretani. Ove godine sam imala i privilegiju biti ti na nastavi edukacije za Pilates instruktora. Što bi izvukla kao neku poantu jedne i druge edukacije?

Da, ja sam ostala u Dubrovniku, zaposlila se u Sportskom centru Dubrovačkih vrtova sunca i tu mi je nestao trag. ? Kad ono, eto mene na edukaciji. Pošto radim kao instruktor, sve ove edukacije, seminari što sam prije prošla nisu me upotpunili. Al sada sam uvjerena da je upis na Fitnes učilište jedan od najboljih poteza u mom životu. Dobila sam više nego što sam očekivala. Ali ne želim sad stati i reći to je to, ne, ja sam još uvijek gladna i željna znanja, tako da se nadam, da se vidimo i do godine! Godinama sam zbog posla izravno ili indirektno uključena u svijet fitnesa zbog čega su mi ove edukacije došle kao prirodni nastavak vlastitog profesionalnog i osobnog rasta. Ono što mi je presudno u Pilatesu jest što sam kroz edukaciju ponovno shvatila kako velikom broju vježbi mogu pristupiti iz različitih kuteva čime je olakšan individualni rad s klijentima. Ista stvar veže se i na edukaciju za fitnes instruktora u teretani kojom prilikom sam ojačanim znanjem obogatila svoju kulturu aktivnog života i otvorila vrata novim idejama, a zahvaljujući tome direktno ću podići kvalitetu i standard svoje radne okoline.

3. Ljubav prema sportu, tjelesnoj aktivnosti zrači iz tebe. Kad god stigneš, sjedaš na svoj bicikl. To je tvoj životni stil. Kako ga doživljavaš i kako bi to objasnila drugima?

Biciklizam je moja Nirvana! Sjesti na bicikl i nestati, na sat, dan, tjedan…samo se izgubim. Volim imati trenutke samo za sebe i volim ih provoditi aktivno, na otvorenom. Obavezno si svake godine priredim neku ludu avanturu s biciklom. Uglavnom putujem sama, a i kad nekom kažem da prevalim preko 200 km dnevno, odmah odustanu od pomisli da negdje  idu sa mnom. ?

4.Tvoji prvi treninzi su bili uz šalabahtere, a danas ih sipaš kao iz rukava. Opiši taj osjećaj prvog treninga, sigurno će se mnogi poistovjetiti.

Sjećam se da je to bilo u Zadru, Vale (kraljica aerobica ? ) mi je bila mentor. ? Ona me je i najviše uvukla u sve to, čak i do Fitnes učilišta. Pomogla mi je složiti koreografije, ponavljala sa mnom, bila mi moralna podrška. J Ali što, kad sam stala pred te ljude, pola toga zaboravila hahah. A sada,da me probudiš usred noći, trening je spreman. Sve je to praksa.

5. Imaš priliku raditi s vježbačima koji su iz Hrvatske kao i sa strancima. Koliko ti je teže raditi sa strancima? Imaš li savjet za one koji se boje probiti barijeru vođenja trening ana stranom jeziku?

Kako radim u hotelu, tako imam i doticaj sa stranim gostima. S njima najviše radim individualne sate, što je i lakša verzija kada se vodi na stranom jeziku. Stranci su puno više osvješteniji o prednosti bavljenja sportom i dosta su informirani, a i zahtjevniji. Veliko je iskustvo raditi sa strancima. Sama činjenica što su zahtjevniji tjera te na stalno usavršavanje, a i nikad ne znaš koga češ upoznat i koje će ti se mogućnosti otvoriti. Zato, tko ima priliku, samo naprijed!

6. Tvoji planovi u 2018.? Koliko ćete kilometara tvoj bicikl i ti proći? Koliko će treninga biti odrađeno

Direktor svemira!!!! ? ?  Sprema se jedna veća pustolovina s biciklom, al neću ništa odavati, nego ću vam poslati razglednicu. ? Treninga će biti puno, jer se treba raditi i zaradit, tako da na jesen možemo opet sjest u školske klupe.

Dok mi čekamo razglednicu, Maju možete kontaktirati putem maila:

[email protected]

ili 098/670-700.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Karmen Korda

Karmen Korda, mag. paed. soc.

Magistra socijalne pedagogije i bivša polaznica Fitnes učilišta, instruktor grupnog fitnesa uz glazbu. Po završetku fakulteta dolazi na Fitnes učilište kao stručni suradnik i spaja socijalnu pedagogiju kao primarnu struku s fitnesom. Naglasak stavlja na važnost zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti na sve aspekte ljudskog bića- biološki, psihološki i sociološki te naglašava važnost odnosa i pristupa instruktora i ostalih stručnjaka prema vježbačima/klijentima. Također, iskustvo stječe i u vođenju različitih grupnih programa.

Povezani blogovi