fbpx

“Ponosimo se brigom za zdravlje i dobrobiti naših članova” Tajana Grujčić, voditelj centra

CrossFit Superbia najopremljeniji je CrossFit box u Zagrebu. Na 750 metara kvadratnih tokom cijelog dana se odvijaju treninzi pod vodstvom stručnih trenera. No nemaju samo standardne CrossFit treninge već cijeli program upotpunjuju Barbell Clubom i Gymnastics for Kids. Veselo je i aktivno u Superbii svaki dan. Ponosni su i na to što su razvili tzv. community unutar centra. Više o svemu rekla nam je Tajana Grujčić, voditelj centra i head coach.

1. Koliko dugo postoji CrossFit Superbia? Kako je osmišljen rad centra?

CrossFit Superbia postoji oko tri i pol godine, a posebno se ponosimo konstantnim rastom i napretkom te brigom za zdravlje i dobrobiti članova. Grupni program CrossFita vođen je od strane trenera kineziologa koji osim CF-L1 licence posjeduju i razne druge certifikate te se i dalje obrazuju kako bi centar što kvalitetnije poslovao.

2. Kome je namijenjen program/ponuda treninga?

CrossFit je namijenjen svima neovisno o trenutnoj kondiciji i spremi; čar CrossFit programa leži u varijabilnosti i modificiranju. Trening se prilagođava svakom pojedincu te se prema potrebi određuju zamjenske vježbe i/ili modificira vanjsko opterećenje. Cilj naših treninga je zdravlje i funkcionalnost članova koji naučeno primjenjuju u svakodnevnom životu (podizanje tereta s poda, nošenje vrećica…). Također, brinemo i o onima “koji žele znati više” pa tako u ponudi uvijek imamo i neke dodatne pogodnosti poput natjecateljskog programa i usavršavanja tehnike dizanja utega.

3. Kako uvodite početnike u svoje programe?

Svaki novi član popunjava upitnik o ozljedama i problemima te ga se na početničkoj grupi postepeno uvodi u pokrete koji će se izvoditi kasnije u treningu. Ovisno o trenutnom stanju pojedinca, kreće se od osnovnih vježbi koje se s vremenom nadograđuju, a sve to pod budnim okom trenera koji će strpljivo odgovoriti na sva pitanja i razriješiti eventualne nedoumice oko izvođenja pojedinih vježbi.

4. Vidjeli smo da na web stranici imate ”GOLD GYM MEMBER” tekst, koji je zapravo uputa svim članovima o ponašanju i čuvanju sprava u Vašem centru. Da li se oni uspijevaju držati toga ili ipak morate dodatno ponavljati koja je kultura vježbanja?

Članovi prilikom upisa dobivaju kućni red (koji je objavljen na oglasnoj ploči centra, a i na našoj web stranici). Gotovo svi se pridržavaju najvažnijih pravila (npr. olimpijske šipke se ne smiju bacati i oko toga smo vrlo strogi). Ono na što smo posebno ponosni je osjećaj zajednice (tzv. community): članovi se međusobno opominju u slučaju nepoštivanja pravila, a ponekad dođe i do odrađivanja “kazni” (marinci u slučaju kašnjenja). Upravo zbog toga, većih problema zasad nismo imali, jer za provođenje pravila kućnog reda nisu zaduženi samo naši zaposlenici već su i sami članovi uključeni u to.

5. Što je potrebno da bi netko postao CrossFit certificirani trener i npr. zaposlio se u Vašem centru?

Da biste postali licencirani CrossFit trener, potrebno je otići na CrossFit Level 1 (CF-L1) edukaciju. Zasad se nijedna nije održala u Hrvatskoj pa je za taj certifikat nužno uložiti vremena i novaca. CrossFit Superbia stavlja naglasak na formalnu edukaciju svojih trenera. Nije dovoljno samo imati certifikat, naši treneri su kineziolozi koji su cijeli svoj život proveli u doticaju sa sportom i fitnessom te se kontinuirano educiraju i ulažu u svoje znanje kako bi članovima pružili najbolju moguću uslugu.

6. Što novo očekuje sve članove CrossFit Superbie? Edukacije, novi treninzi, natjecanja?

U pripremi su tematske radionice i razne druge pogodnosti za članove, uz već tradicionalno timsko natjecanje koje organiziramo svake godine i pritom se dobro zabavimo. Nedavno smo uveli nove termine grupa zbog velikog interesa članova, a s radom je krenula i natjecateljska grupa. Pošto većini vježbača najveći problem predstavlja dizanje utega, u ponudi imamo i Barbell Club na kojem se uči i usavršava tehnika.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi