fbpx

“Želja mi je imati vlastiti veliki studio za vježbanje, koji bi odisao mojim stilom!” Ivana Krušlin instruktorica grupnog fitnesa uz glazbu

Ivana Krušlin jedna je od polaznika koji su, unatoč višegodišnjem iskustvu u svijetu fitnesa, osjetili veliku potrebu za znanjem i stjecanjem novih vještina u ovom području. Čast nam je bila imati Ivanu za jednu od naših polaznika, a kako je tekao njen put kroz svijet fitnesa, pročitajte u intervjuu!

1. Tvoj put kroz svijet fitnesa je već jako dug, prepun entuzijazma i želje za znanjem. Možeš li nam malo opisati koje vrste treninga i programe si sve isprobala? Što je u tebi probudilo pravu ljubav prema vježbanju?

Da, stvarno je dug! Zaljubljena sam u vježbanje još od svoje 15. godine kad sam krenula u svoju prvu teretanu, gdje sam uvijek odlazila sama da me nitko ne ometa u treningu.

Oduvijek sam pridavala veliku važnost vježbanju i to je postalo dio mene. Kada god vježbam, to sam ja! Nema tog lošeg dana kojeg mi trening ne pretvori u najbolji dan, tako se punim pozitivom!

Probala sam svašta; od teretane, do raznih grupnih treninga poput nekadašnjeg Tae Bo-a, zatim Pilatesa, aerobike, Zumbe, raznih workouta, TRX-a i sl.

Moja ljubav za fitnes dovela me do toga da želim naučiti što više o svemu, da se želim usavršavati, da želim ja biti ta koja će voditi treninge. To sam shvatila davno jedne večeri, kada je umjesto naše trenerice u dvoranu ušla neka druga i bilo nam je rečeno kako neće biti Tae Bo-a već da će nam ona odraditi Pilates, gdje je moje razočaranje naraslo u sekundi, ali nisam htjela ni otići doma.

Na tom satu Pilatesa sam se zaljubila u te pokrete, bila sam oduševljena i tada sam krenula i na to, pokupovala hrpu knjiga i gutala slova čitajući s ogromnim zanimanjem.

To je trajalo neko vrijeme, ali onda sam stalno vrtjela sama sebi u glavi kako želim imati svoj studio za vježbanje, proučavati sve te razne grupne treninge i biti ta koja ih vodi te sam prije 10-ak godina upisala Pilates Basic edukaciju kod Asje Petersen, dok je još imala studio na staroj adresi.

Uz Asju, njen pristup Pilatesu i samoj anatomiji, čovjek ne ostaje ravnodušan nego postaje još veći “freak za vježbanje” (kako su me nazivali) ?

Još pamtim Asjina “zlatna pravila”, kojih se i dan danas držim! Ona me oduševila!

Tada se pojavila i Zumba, pa sam prošla i te edukacije – Zumba Basic 1, Zumba Basic 2 i Zumba Step.

Zbog faksa mi je odgovaralo što kratko traju, ali sam cijelo vrijeme znala da moram upisati nešto konkretno! Tada još nije bilo Fitnes učilišta!

2. Hrabro si se odlučila za otvaranje vlastitog studija. Kako je došlo do te odluke? Što te najviše motiviralo, a što ti je predstavljalo svojevrsne prepreke?

Bez iskustva, bez dovoljno znanja, otvorila sam svoj studio,  sad u svibnju će biti već 11 godina, gdje sam vodila treninge Pilatesa i Tae-Bo-a, jer sam samo s tim bila u dodiru, ali sam cijelo vrijeme znala da moram upisati nešto više, kako bi usvojila adekvatna znanja i vještine.

Krenula sam tada i sa Zumbom, nakon toga u workout s raznim rekvizitima te naposljetku TRX.

Prepreka mi je bila nedovoljna količina znanja, a uz faks, malu bebu i večernje treninge zaista nisam mogla ugurati još jedno kvalitetno školovanje.

Prikaz 2 – Ivanin logo koji obožava

3. Kako si već dugo vremena u svijetu fitnesa, prošla si mnoge neformalne edukacije, ali svejedno si se odlučila upisati Fitnes učilište. Što te najviše potaklo na taj korak?

Kao što sam rekla, cijelo vrijeme sam težila novim znanjima, novom učenju, novom radu na sebi u fitnes smjeru, ali život te stalno negdje nosi, nikako da se pokrenem po tom pitanju. Potom je i drugo dijete došlo i sada kada je navršio godinu, otvorila sam link Učilišta i rekla: “E sad idem, pa makar me sve obveze progutale!” i tako sam se prijavila za razredbeni postupak! I sad sam tu! ?

4. Prilikom upisa na Fitnes učilište odabrala si program osposobljavanja za instruktora grupnog fitnesa uz glazbu. Kako si zadovoljna edukacijom? Jesi li dobila željenu količinu znanja?

Prilikom odabira osposobljavanja za instruktora grupnog fitnesa uz glazbu, dobila sam i više od očekivanog. Prezadovoljna sam što sam sada tu gdje jesam i koliko god su svi predavači bili podjednako dobri, moram posebno izdvojiti svoje mentorice Mirnu Fajdetić i Anu Matejak, jer one, osim što su stručnjakinje u tome što rade, su i predivne osobe od kojih sam dobila korisne savjete i nekoga koga uvijek mogu nešto pitati ako mi zatreba! Njih dvije su mi baš uzor i podrška i još jednom im želim reći VELIKO HVALA!

5. Do sada si vodila različite treninge, od klasičnog workouta do Pilatesa. Koja vrsta treninga tebi kao instruktoru najviše odgovara? Jesi li se susrela s nekom (za tebe) novom vrstom u zadnje vrijeme koju bi željela isprobati?

Najviše mi odgovara klasičan workout, iako sam oduševljena i TRX-om, jer nakon njega osjećam da mi je radio svaki dio tijela!

Nisam se okušala u borilačkim vještinama, a voljela bih isprobati boks!

6. Možeš li s nama podijeliti neke od svojih planova za budućnost? Je li edukacija na Fitnes učilištu u tebi pobudila neke nove interese?

Planovi za budućnost, hmmm… Imam ih puno, ali trebam si napraviti neki poredak!

Naravno da mi je želja imati vlastiti veliki studio za vježbanje, koji bi odisao mojim stilom!

Naime, po otvaranju tadašnjeg studija BODY Forming, prije 11 god., bila sam u najmu, ali morala sam izaći iz prostora i bila sam zbog toga u šoku. Tu me je spasio moj prijatelj i odličan trener Tomo Kadić, u čijem boksačkom klubu Gladijator, unazad 3 godine vodim treninge workouta, cardia, Zumbe i TRX-a, jer mi je ponudio jednu od svojih dvorana.

U jednom sam trenu bila izgubljena jer sam ostala bez prostora, a samo sam željela ostati na Vrbanima, i time što mi je ponudio dvoranu u istom kvartu, baš mi je spasio posao! Takve se stvari ne zaboravljaju!

Hvala ti Tomo i ovim putem za sve!!!

Hvala mojima doma što su me trpjeli dok sam danonoćno učila i postigla tako dobre rezultate, koji su rezultirali završetkom na predroku i osim diplome dobila sam još i diploma za izvrsnost 11. generacije Fitnes učilišta! Isplatio se svaki trud!!!

I ogromno HVALA VAMA, FITNES UČILIŠTE!!!

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Karmen Korda

Karmen Korda, mag. paed. soc.

Magistra socijalne pedagogije i bivša polaznica Fitnes učilišta, instruktor grupnog fitnesa uz glazbu. Po završetku fakulteta dolazi na Fitnes učilište kao stručni suradnik i spaja socijalnu pedagogiju kao primarnu struku s fitnesom. Naglasak stavlja na važnost zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti na sve aspekte ljudskog bića- biološki, psihološki i sociološki te naglašava važnost odnosa i pristupa instruktora i ostalih stručnjaka prema vježbačima/klijentima. Također, iskustvo stječe i u vođenju različitih grupnih programa.

Povezani blogovi

  • Mjesečnica, poznata i kao menstruacija, predstavlja prirodni ciklus s kojim se žene susreću svakog mjeseca. Za mnoge od nas, ovo je vrijeme obilježeno...

  • rema ACSM-u (2), funkcionalni fitnes definiran je kao oblik treninga koji koristi jakost za unaprjeđenje ravnoteže, koordinacije, proizvodnje sile, sn...

  • Bol je evolucijsko nasljeđe koje ima za funkciju da nas upozori na nered u sustavu. Slično kao i lampica na autu koja odjednom zasvijetli. Bol je ne...