fbpx

Samo jedan pogled na popis predavača Fitnes učilišta bio je dovoljan za konačnu odluku Marinko Nikolić, instruktor fitnesa u teretani

Mislite da je prepreka kada vam je najbliža teretana udaljena 35 kilometara? Marinku Nikoliću svakako nije bila! Dapače, on je jedan on onih koji su sebi približili tu teretanu- s prijateljima si je otvorio vlastiti prostor za vježbanje i nikada nije odustao. Više o Marinku pročitajte u intervjuu:

1. Do srednje škole bavio si se nogometom, a ubrzo nakon toga upoznaješ se s fitnesom, točnije utezima. Možeš li nam reći kako si krenuo u tu vrstu tjelesne aktivnosti kada ti je najbliža teretana bila udaljena čak 35 kilometara?

S fitnesom se upoznajem sasvim slučajno prije 7 godina. Prijatelj mi je tada posudio par utega, nakon određenog vremena vidjeli su se i prvi rezultati te se javlja strast prema treningu koja prerasta u nešto više.

2. Kako je izgledala teretana koju ste prijatelji i ti „složili“? Kako je bilo trenirati u takvom okruženju i što te posebno motiviralo?

Nakon kratkog istraživanja po Internetu odlučili smo kupiti osnovnu opremu (bučice, šipke, bench klupu i stalak za čučanj). Ništa previše, ali opet dovoljno za početak. Trening nikad nije bio problem, motivacije je bilo i viška J. Gurali smo jedni druge prema naprijed, a dodatna motivacija bio je i napredak.

3. Kada si krenuo razmišljati u smjeru fitnesa kao karijere? Što je prevagnulo u odluci da upišeš Fitnes učilište?

O fitnesu kao potencijalnoj karijeri počeo sam razmišljati nakon selidbe u Zagreb. Tu sam imao priliku surađivati s nekolicinom trenera. Svidio mi se njihov rad s ljudima i nakon kratkog vremena odlučio sam se okušati u fitnesu. Kolega mi je preporučio Fitnes učilište, a samo jedan pogled na popis predavača bio je dovoljan za konačnu odluku.

4. Kako ti je bilo na programu osposobljavanja za instruktora fitnesa u teretani? Što te se posebno dojmilo? Jesi li zadovoljan kvalitetom i kvantitetom usvojenog sadržaja?

Na programu osposobljavanja mi je bilo odlično, dosta toga sam naučio. Najviše me se dojmio praktični dio, a posebno rad profesora Gorana Sajka. Kvaliteta je bila na vrhunskoj razini, predavači se trude prenijeti maksimalnu količinu znanja polaznicima.

5. Čime se trenutno baviš? Koje treninge preferiraš ti, a koje za svoje vježbače?

Trenutno radim, a u „slobodno“ vrijeme provodim treninge. Inače preferiram „bodybuilderski“ tip treninga, a svojim vježbačima pokušavam maksimalno prilagoditi trening njihovim sposobnostima i mogućnostima.

6. Koji je tvoj trenutni cilj? Čemu težiš i kako to planiraš ostvariti?

Moj trenutni cilj je edukacija i napredak u svakom segment fitnesa. Najveća želja mi je da me ljudi prepoznaju kao nekoga tko radi kvalitetno, a to ću postići daljnjim usavršavanjem.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Karmen Korda

Karmen Korda, mag. paed. soc.

Magistra socijalne pedagogije i bivša polaznica Fitnes učilišta, instruktor grupnog fitnesa uz glazbu. Po završetku fakulteta dolazi na Fitnes učilište kao stručni suradnik i spaja socijalnu pedagogiju kao primarnu struku s fitnesom. Naglasak stavlja na važnost zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti na sve aspekte ljudskog bića- biološki, psihološki i sociološki te naglašava važnost odnosa i pristupa instruktora i ostalih stručnjaka prema vježbačima/klijentima. Također, iskustvo stječe i u vođenju različitih grupnih programa.

Povezani blogovi

  • Mjesečnica, poznata i kao menstruacija, predstavlja prirodni ciklus s kojim se žene susreću svakog mjeseca. Za mnoge od nas, ovo je vrijeme obilježeno...

  • rema ACSM-u (2), funkcionalni fitnes definiran je kao oblik treninga koji koristi jakost za unaprjeđenje ravnoteže, koordinacije, proizvodnje sile, sn...

  • Bol je evolucijsko nasljeđe koje ima za funkciju da nas upozori na nered u sustavu. Slično kao i lampica na autu koja odjednom zasvijetli. Bol je ne...