fbpx

“Danas sam osoba koja se ne boji izazova” Petra Erceg

Vedra Petra je fizioterapeut. Cijelo djetinjstvo se bavila natjecateljskim sportom. Danas je majka petogodišnje djevojčice i sa suradnicima vodi udrugu Domina. Još je za vrijeme nastave pokazala kakvim pozitivnim stavom vodi svoje treninge. Sve je bilo jasno zašto ima pune termine Pilatesa.
Petra je u nastavku odgovorila kako joj je bilo na edukaciji i što priželjkuje za budućnost.

1. Sebe si kao dijete okarakterizirala kao stravično plaha i razmažena. Što se dogodilo da si izrasla u ovako čvrstu i samouvjerenu osobu kakvu sam ja vidjela na nastavi?
Sebe i danas vidim kao osobu koja je u određenim trenucima plaha i razmažena, ali ujedno i hrabra, snažna, pouzdana i svjesna svojih mogućnosti. RODITELJI koji su me, mogu reći gurnuli u svijet sporta, a zatim TRENERI i TRENINZI su me naučili radu, disciplini, samostalnosti, ali i borbi. Kasnije prijatelji, školovanje te moja obitelj (muž i kćer) su danas napravili osobu koja se ne boji novih izazova.

2. Najnovija kvalifikacija ti je instruktorica Pilatesa. Kako je odabir tebe koja si godinama „skakutala“ došao na Pilates koji je često karakteriziran kao „miran“ tip treninga?
Upravo je Pilates u meni probudio neku novu strast za drugačijim i inovativnijim načinom vježbanja, koja mi je do tad bila potpuno nepoznata. Treninzi Pilatesa u mnogočemu se razlikuju od treninga na kojima sam odrasla, ali u meni bude jednaki žar za vježbanjem i pomicanjem granice, te unošenjem noviteta koji kompenziraju tu moju nemirnu ćud.

3. Surađuješ s još jednim bivšim polaznikom, čiji intervju smo nedavno objavili. Kako je započela suradnja, kakav je odaziv u Sisku na Pilates?
Zapravo, suradnju smo započele kolegina žena i ja. Radile smo u jednom centru u Sisku, koji se kasnije zatvorio. Nas dvije smo sjele na kavu i pitale se što dalje?? Obje obožavamo vježbati i raditi s ljudima pa nam je jedino logično rješenje bilo da otvorimo nešto svoje. Početak je bio težak ali držala nas je ljubav prema vježbanju. Nakon 3 godine rada mogu reći da se sva žrtva isplatila. Radimo što volimo, kao tim sve troje super funkcioniramo i imamo divne članove zbog kojih smo danas tu gdje jesmo. Ovim putem ih pozdravljam! Smatram da je odaziv na Pilates u Sisku dobar, to vidim po svojoj punoj grupi. Ljudi su postali više osviješteni po pitanju vježbanja.

4. Što najviše naglašavaš na svojim treninzima Pilatesa?
Disanje, kontrola, koncentracija i preciznost. To najviše naglašavam na svom treningu, a ujedno su to i temeljni fizički principi Pilatesa! Smatram da su moji treninzi odraz mog karaktera. Naglasak je svakako na kvaliteti izvedbe.

5. Imaš li kakve želje i ciljeve za budućnost?
Želja i ciljeva nikad dosta. Na Fitnes učilištu sam naučila da bez educiranja nema ništa. Tako da svoju budućnost vidim s konstantnim usavršavanjem. Smatram da se kvalitetnim i srčanim radom sve želje mogu ostvariti, a jedna od tih je da stvorim svoje malo carstvo vježbaona u kojima će prvo mjesto zauzeti Pilates, jer takav oblik vježbanja to i zaslužuje.

6. Što bi poručila onima koji se još nisu okušali u Pilatesu?
Svima koji imaju predrasude o Pilatesu kao “dosadnom i mirnom” obliku vježbanja, ili onima kojima se Pilates iz nekog razloga zamjerio, neka mu daju još jednu priliku. Sigurna sam da će ih iznenaditi i osvojiti.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi